jueves, 22 de febrero de 2007

No juguen net

No juguen net

S’ha presentat a l’Ajuntament un escrit de recollida de signatures en el qual es demana que es legalitzin activitats fins ara prohibides però dutes a terme per algun local, en concret es demana la inclusió de bars musicals, sales de festa, cafès teatre i cafès concert.

Això es contradiu amb l’opinió dels propietaris dels negocis instal·lats al port, que també han presentat a l’Ajuntament un escrit sol·licitant el tancament dels locals que causen problemes d’ordre públic al port pels greus perjudicis econòmics que els produeixen els repetits altercats en aquesta zona.

Un tercer front és obert per la societat que explota el port, no oblidem que és un port privat. La seva pretensió és que només es puguin exercir les activitats de bar, bar-restaurant i restaurant en l’apartat lúdic.

Vist tot això, en el ple passat es va aprovar la substitució de l’activitat denominada “pub” per la de bar musical. Amb aquesta modificació es legalitzen sis locals que actualment desenvolupen aquesta activitat, quedant exclosos els cafès cantants, activitat que mai ha sigut legal segons el pla d’usos de l’Ajuntament ni tan sols el Reglament intern del port.

Prendre decisions en aquesta situació no és fàcil i sempre pot quedar algú perjudicat, però una dada a tenir en compte és la realitat i la realitat és la següent: La Policia Municipal de Torredembarra, durant l’any passat, va realitzar seixanta actuacions dins de les instal·lacions portuàries que van acabar amb la consegüent acta, no es comptabilitzen aquelles que encara que havent-se produït, no arriben a coneixement de la policia.

Crida l’atenció que el 43% dels incidents es produeixen dins o enfront d’un sol local, un 32% dins de les instal·lacions sense concretar, un 13% en la resta de locals d’oci i el 12% restant són qüestions de circulació de vehicles.

Ara arribem al punt més interessant, la recollida de signatures es realitza per part del propietari del local més conflictiu, que per a més conya assegura en el seu escrit que pretén evitar el perill dels desplaçaments de la joventut a altres zones d’oci. Com que el seu local no representa un perill (ja que només s’han produït punyalades i baralles pràcticament cada setmana, sense anar més lluny la primera setmana de febrer un client va perdre part d’una orella en una disputa) ara se’ns presenta com a capdavanter de l’oci de la Torredembarra actual.

Per acabar, no pot faltar el component polític, ja que en el debat del ple municipal la regidora no adscrita Sra. Toda defensa la posició de legalitzar aquest tipus de negoci per a millorar el turisme a la nostra població. Com sigui que l’ADT també es va implicar a mantenir la il·legalitat a través d’unes octavetes que va repartir pel poble, aquest conglomerat dóna què pensar, ja que arriben les eleccions municipals i es tractat d’arrambar amb tot el que es pugui,

La pregunta és fàcil, ¿està d’acord l’ADT i la Sra. Toda a mantenir un local que planteja tants problemes de seguretat ciutadana i que, al meu entendre, no ens dóna molt bona premsa de cara al turisme? Si hi estan d’acord que juguin net i no enganyin.