jueves, 5 de abril de 2007

HISENDA MUNICIPAL

Per poder parlar amb coneixement de la situació de la hisenda municipal, els últims trenta mesos d’acció de govern donen el següents resultats.
Gestió dels ingressos

Pla d’inspecció fiscal. Durant el període 2004-2006 s’han realitzat 882 actes d’inspecció fiscal a aquells contribuents que per ignorància, oblit o negligència no complien amb les seves obligacions.
Guals: 259 actes.
Plusvàlua: 272 actes.
I.B.I.: 151 actes.
Millora del percentatge de recaptació voluntària d’ingressos tributaris. Durant el període 2004-2006 hem augmentat el percentatge el 3,53%
2004: Es recaudava el 79,44%
2005: Es va recaudar el 82,36%
2006: S’ha recaudat el 82,97%. Aquest és un percentatge molt alt si el comparem amb altres Ajuntaments de les nostres característiques.

Facilitació als contribuents d’adequar els seus pagaments a les seves possibilitats (Ajornaments i fraccionaments d’acord amb la Llei).

No hem apujat els impostos de tributació general. Hem apujat només els relacionats amb la principal activitat econòmica del municipi, la construcció. Hem apujat l’ICIO (impost sobre construccions inmobiliàries)

Hem bonificat les famílies nombroses amb el 50% de l’IBI.

Gestió de la despesa

S’ha fet la regularització de molts contractes que no existien o estaven absolets: Enllumenat públic, ambulàncies, gimnàstica de la tercera edat, de control sanitari i altres.

S’ha fet un control absolut de la despesa: cap pagaments sense la justificació documental i clara de la compra o servei.

S’han impulsat tota mena de concursos públics i des de el departament de compres s’ha respectat escrupolosament la millor oferta.

Hem treballat els actius de tresoreria per fer-los rendibles al màxim. Hem aconseguit préstecs a un interès per sota de l’euribor i hem obtingut interessos molt per sobre de l’euribor. Això ha fet que les despeses de l’endeutament total del Ajuntament solament han estat de 1,1%. Quina és l’empresa en que la despesa financera només sigui de 1,1%?

No hem donat cap subvenció a cap entitat sense que aquesta compleixi amb tots el requisits que marca la llei. Això no ha estat obstacle de poder-ne donar moltes.

En resum, aquesta manera de gestionar l’àrea d’hisenda ha permès arribar on ens trobem: 0E de deute a curt termini, més de 2 milions d’euros de benefici en l’últim exercici i una capacitat d’endeutament del 74,05% del pressupost, cosa que permet que el nou govern que surti de les properes eleccions pugui plantejar sòlidament els projectes de present i futur que vol per Torredembarra

Dades de la regidoria d’Hisenda