martes, 24 de julio de 2007

PENSAMIENTOS

Extraido del Periodico del lunes 23 de julio, de una entrevista a Emilio Lledó, filósofo y académico de la lengua.



No hay democracia sin educación en la ciudadanía.

14 comentarios:

rafael dijo...

Querido Enric, No ha democracia sin libertad de expresión, No hay democracias cuando el pueblo reclama, en una inmensa mayoria y ha este no se le escucha, No hay democracia cuando un pueblo o pais no puede elegir su destino, No hay democracia cuando no hay listas abiertas, No hay democracia cuando mas de un millon de personas no llegan a los mil €/mes, No hay democracia cuando no se puede obtar a una vivienda digna, No hay democracia cuando un pais no vela por sus mayores, No hay democracia cuando en un pais se distancian los ricos de los pobres, tantas y tantas cosas podria decirte, que me haria pesado. ¿ No crees que los politicos tienen algo que ver?
Te he contestado porque el tema lo cojo como social, ademas tu escrito como siempre en todo, EL PUEBLO TIENE LA CULPA DE TODO. besitos

Anónimo dijo...

Estimado fantasma, tienes razón en parte, estoy totalmente de acuerdo que muchos politicos tienen culpa de todo eso que indicas, pero no todos.
En cuanto a que en mis escritos el pueblo tiene la culpa de todo no lo comparto, en mis escritos planteo una serie de cuestiones que son como son, no como queremos que sean.
Cuando una persona no propone, no razona, y solo manifiesta una opinión con el fin de ofender a otra, es culpa del pueblo, o de esa persona. Quizas tu lo veas de otra manera, pero yo no, y conste que cuando te ofenden no te andas con chiquitas y te pones a la misma altura, algo en lo que yo no caigo.
Cuando se producen semanalmente importantes desperfectos en el mobiliario urbano, es culpa del pueblo, o de quienes tienen una forma de distrarse un tanto peculiar?
Cuando un empresario incumple la normativa de riesgos laborales, no paga correctamente a sus trabajadores, o no cumple el calendario laboral, es culpa del pueblo, o de ese empresario concretamente?
En mis escritos no responsabilizo al pueblo en general, responsabilizo a quienes parece que no saben convivir civilizadamente, en tu caso, los socialistas lo hacemos todo mal, opinión que respeto aunque no comparto, y que además entiendo necesaria para saber lo que se piensa por parte de otras personas.

rafael dijo...

No Enric, No¡, no manipules mis escritos con tu parecer, estoy de acuerdo en puntos concretos, cuando alguien rompe el mobiliario urbano, este es una persona en concreto que pertenece al pueblo, pero este desastrado no lo representa de una manera generalizada, es un hecho aislado y contra este tipo de gente he pedido en varios escritos una actuación contundente, tampoco soporto las pintadas.. me puede.
Referente a que los socialistas lo haceis todo mal, no es verdad, hay cosas que estan muy bien hechas y personas dentro del partido que valen la pena, sin ir mas lejos tu eres una persona con la cual se puede razonar, Susanita, Laura es un gran fichaje, pero... tienes el ala dura del partido con el sr.Ripoll, que en mi opinion os hace mas mal que bien, no entiendo que este señor tenga urbanismo, en fin no quiero tocar temas politicos, porque no me da la gana de allanar el camino de nadie, volviendo al tema, todo depende de como se mire. Esta semana en una zona destinada a jardin, pero lo unico que hay son matorrales y hierbas, teniais el riego encendido,yo me pregunto esto no es una muestra de incivismo por parte del ayuntamiento??. Y para terminar, yo no me ando con chiquitas segun tu y me pongo a la misma altura de quienes me atacan, yo lo puedo hacer en el momento que me acusan de algo que no es verdad y no tengo responsabilidad politica, si la tubiera, no lo haria, existe una gran diferencia.
Enric, mandame una foto tuya de frente o de perfil, te juro que no la sacaré en mi blog, pero para los chistes (humor del pueblo) la necesito, no encuentro ninguna, que salgas nitido, y dile al de la radio que den los plenos en diferido, que somos muchos los que no podemos asistir a los plenos. besitos

Anónimo dijo...

"Els remordiments de consciència i els sentiments de culpa no serveixen més que per enfonsar-se, ser-ne conscient i evolucionar, és de savi"

"Si vols estimar, estimat primer a tu i després estima més als demés si vols que ells t'estimin la meitat"

"Ser bona persona no és sinònim d'ésser feliç, però ésser dolent n'és tot el contrari"

"Si estimes algú, no li donguis mai consells, dona-li opinions"

"Si tens un amic de veritat no l'anomenis aixi perquè és un mot massa pobre per una cosa tant escasa, digues-li germà"

"Una antiga llegenda diu que quan Dèu va expulsar a Luzbel del Cel per convertir-lo en Satanàs, li va deixar inventar cuatre objectes per fer perdre l'home: El mirall, el rellotge ,el carnet del PSC i els diners"

rafael dijo...

Coño¡¡ despues de leer esto, me voy a mi casa, mira que si me lo encuentro por el pueblo a este tio?

Anónimo dijo...

((((noooooooooooo))))) no piensen mas por favor que cada vez que piensan es para mal. "es que no dan ni una"

Anónimo dijo...

L’any 2005 fou considerat Any Europeu de la ciutadania a través de l’educació. Amb aquesta iniciativa, el Consell d'Europa desitjava posar en relleu que l'educació juga un paper crucial en el desenvolupament de la ciutadania i a favor de la participació en la societat democràtica. L'objectiu de l'"Any" era animar els Estats membres a la posada en pràctica de polítiques d'Educació per a la Ciutadania Democràtica (ECD) i Educació per als Drets Humans (EDH). I fou a partir d’aquesta proclama que en diversos països europeus el currículum dels seus respectius sistemes educatius va comptar amb espais que fessin possible l’objectiu. A Espanya no havíem de ser diferents, en teoria.

Ja s’hi referia el conegut informe Delors ( 1996), quan destacava quatre pilars com a bases de l’educació: aprendre a conèixer, aprendre a fer, aprendre a ser i aprendre a viure junts. Federico Mayor Zaragoza, referint-se a aquest quart aspecte afirma: «Aprendre a viure junts és la clau per a la ciutadania democràtica i, per tant, per a la pau. Per aconseguir-ho, hem de construir un sistema educatiu que desenvolupi el coneixement dels altres éssers humans, de la seva història, de les seves tradicions i de la seva espiritualitat». El govern del PSC- PSOE, però, ha anat molt més enllà i, com que ens té acostumats a legislar tot provocant polèmica, en comptes de procurar el consens, la nova matèria ha estat elevada a la categoria de principi i de fi tal com consta al capítol 1 del Títol preliminar de la LOE. Els Decrets catalans de desplegament de la Llei, pels quals s’estableix l’ordenació dels ensenyaments, ho deixen clar: «L’Educació per la ciutadania ha d’esdevenir l’eix vertebrador de l’educació en valors de l’escola».
La frase sembla inofensiva i no és difícil estar-hi d’acord. Això no obstant, cal seguir llegint els textos legals amb calma. De fet, la voluntat del legislador ja s’albirava des de l’inici però no en queda cap dubte quan es llegeixen els objectius, els continguts i els criteris d’avaluació de la qüestionada assignatura.
Es pot afirmar clarament que el poder públic s’ha extralimitat en la seva competència d’establir la programació de l’ensenyament i ha deixat d’aplicar el principi de neutralitat, el qual ha de ser a la base de l’actuació de totes les institucions públiques.

És per això que entitats com Professionals per l’Ètica i Foro de la família, entre altres, fent ús de la seva legítima llibertat d’expressió, han expressat el seu malestar i han aconsellat actuar en conseqüència. Per la seva banda, la ministra d’Educació,mirava de reduir les friccions que està ocasionant la futura impartició d’aquesta matèria als centres educatius i assegurava que «tant els llibres com els professors que donin aquesta assignatura seran “els que els propis centres escolars decideixin”, per la qual cosa negar-se a participar “és una mostra de desconfiança al sistema educatiu” ja que aquests mateixos professors ensenyaran altres assignatures en el mateix centre.»

No rebutjo pas de pla la totalitat dels àmbits temàtics de la discutida matèria -que haurem d’impartir “per imperatiu legal” perquè així ho determina una llei orgànica-, sinó que crec que cal denunciar les imposicions ideològiques del legislador com passa amb alguns dels continguts previstos que beuen de les fonts del relativisme moral i de l’anomenada perspectiva de gènere, com a pressupòsit antropològic obligatori. D’altra banda, tampoc no ens trobem davant de l’invent pedagògic del segle i la majoria de projectes educatius de centres docents que he pogut consultar porten anys treballant l’opció per la transversalitat de l’educació en valors i reservant la reflexió i treball d’algunes temàtiques específiques a matèries com les ciències socials o la tutoria, entre d’altres. I, a més, he vist dur a la pràctica nombrosos projectes que deriven d’aquest enfocament.

Convé aclarir que no és cert, com afirmen alguns dels defensors de l'assignatura, que aquesta es limiti a ensenyar la Constitució i els drets humans, sinó que el seu contingut s'estén a totes les dimensions de la personalitat, des dels més íntims als més socials i públics. Per això suposa unaextralimitació en les atribucions del Govern i s'entremet en l'àmbit reservat als pares segons l'art. 27.3 de la Constitució. No podem caure en la trampa de creure’ns que tan sols presenta valors comuns; més aviat diria que fa esment d’un perfil determinat de valors i voluntàriament n’ignora d’altres com la llei natural de l’obrar humà, present en totes les grans civilitzacions; o evita entrar en temes com el dret a la vida, el valor del matrimoni entre un home i una dona (sí que avala opcions alternatives) o ni tan sols deixa oberta la possibilitat que el ser humà tingui una dimensió transcendent. Ens omplim la boca que en una societat plural cal respectar totes les tendències i tots els col·lectius, amb mentalitat inclusiva. Llàstima que no poques vegades, quan es tracta d’un cristià o d’un representant del catolicisme qui fa ús de la llibertat d’expressió i opina de manera diferent a la políticament correcta o a l’”oficial”, se’l desqualifica immediatament amb una bel·ligerància i una cristianofòbia sorprenents.

Des del meu punt de vista, no veig necessari objectar que els nostres fills rebin aquests ensenyaments però sí que veig necessari que els pares i les mares vetllin pel tipus de continguts que hauran d’estudiar els seus fills. Vist així, els centres privats ho tenen millor ja que donaran aquesta assignatura en funció del seu caràcter propi, conegut i avalat per tota la comunitat educativa. L’alumnat de l’escola pública, una vegada més, és el que en pot sortir més mal parat ja que la neutralitat exigible a l’Estat ho és per a tot tipus de centres (Art. 2 Protocol Addicional Conveni europeu de drets humans. París, 1952) i en l’escola pública (que és de tots i totes) l’orientació moral dels seus alumnes també correspon als pares i mares que hi opten. Sort n’hi ha que el sistema educatiu compta amb un excel·lent professorat que, com fins ara, amb sentit comú i professionalitat, encararà adequadament aquesta nova situació i resoldrà –un cop més- els problemes nous que l’aplicació de cada nova llei li afegeix sobre la taula.

En el fons és un tema que té el seu origen en la falta de capacitat del govern socialista a trobar la manera d’arribar a un gran pacte educatiu respectuós amb tothom, que doni estabilitat al sistema i que ens faci avançar cap a un model de més qualitat educativa. El que calia era minimitzar les qüestions ideològiques que poden obrir la porta a un adoctrinament per part de l’Estat i limitar-se a la proposta del Consell d’Europa, ja de per si prou completa.
Pensi Enric,si els del PSC-PSOE u feu be.

Anónimo dijo...

Sr. Grangel, una vez más le agradecería se dera una vuelta por el tramo que desde la Plaça del Oli hasta la av. Francesc Macia. Como podrá comprobar la cantidad de polvo que tragamos a estas alturas es del todo inhumano. Estas haciendo obras en la edificación de pisos, no sereía del todo conveniente hacer asfaltar el trozo de calle que les corresponde y pasar el vereano con un poco de normalidad. A pesar del estado lamentable de la calle el tránsito en bastante elevado.
Puede aportar alguna solución??? una vez más muchas gracias.

Salut,

Anónimo dijo...

vaya pensamientos más largos tienes.....eh, despierta que tienes que rendir cuentas de tu politica tan clara y bien hecha

Anónimo dijo...

Sr. Grangel que pasa que después del cambio de gobierno el tema de la recogida de escombros, y/o lo que la gente que no debiera hacerlo pero lo hace deposita en el suelo toda clase de objetos, no funciona.
Ayer llame por teléfono al ayuntamiento para expresar mis quejas del vertedero.... que hay entre la calle Pandols y Avda. Les oliveres. La respuesta de la persona que me atendió fue que en los Munts pasan todos los lunes.
Por esta zona por lo menos hace 3 lunes que no pasan.
Puede Vd. hacer algo como responsable de Obras y Serveis.

Gracias.

Anónimo dijo...

Menos plaza y más actualizar el blog.
Por lo menos nos reimos,o es que esta pensando nuevas ideas?

Anónimo dijo...

Sr. Enric Grangel,

Com a regidor que és vostè de Governació, li demanaria que, si us plau, hi hagués més agents de la Policia pel carrer perquè potser així, els conductors dels ciclomotors s'ho pensarien dues vegades abans de deixar-nos sords i histèrics amb el soroll dels tubs d'escapament. També s'ho pensarien alguns incívics propietaris de gossos que deixen els seus excrements perquè algú els trapitgi i, també, aquells transeunts que al llarg del Passeig Marítim van en bicicleta i que posen en perill la seguretat dels vianants, sobretot dels petits i de les persones grans. Tan difícil és tenir el servei d'aquests agents ? Penso que la seva presència podria ser, com a mínim, una mesura dissuassòria i molt ben rebuda per tothom, sense perjudici de les sancions que suposo haurien d'imposar.
Moltes gràcies per la seva atenció.
Un ciutadà "mig sord i histèric" i decebut per l'incivisme general de la societat.

Anónimo dijo...

Sobre el incivismo.
Comparto su preocupación sobre el incivismo, y mediante los medios de que dispone el Ayuntamiento tratamos de evitarlo, ahora bien, es una situación que cada temporada de verano se trata de evitar, en los presupuestos del proximo año, se plantea la ampliación de la policia de verano y a su vez de modificar su horario de trabajo para que presten su servicio por la noche.
Se imponen sanciones a quienes incumplen la normativa pero he de reconocer que debemos hacer más.
En cuanto a la recogida de trastos me informare del problema de esa zona, y contestare en su momento.

Anónimo dijo...

Tras el incumplimiento por parte de Cosbapsa de la zona de la Av. Oliveres, a partir de esta semena volveran a pasar los lunes.
He visitado la zona, y también daremos un aviso a la empresa constructora ya que el contenedor que tienen acumula muchos restos dando muy mala impresión.