martes, 22 de junio de 2010

TODOS TENEMOS UNA OPINION

Todos tenemos una opinión, y puede ser tan valida como la de los demás, unos acertarán otros errarán, los menos se acercarán a la realidad, pero seguro que nadie acierta en todo.
He decidido abrir este posit con el fin de que quien quiera escriba sobre que nos depara el futuro electoral en Torredembarra, y como lo escrito quedará, cuando se hayan terminado las elecciones del 2012, veremos quien acierta.
Que si me vieron hablando con el Sole en la laza de la Font, ya dan por sentado que estábamos tratado el tema de las listas, nada más lejos de la realidad, tan solo hablar del ayuntamiento. Pero en fin la opinión es libre, que si en la cena de la Escuela de Adultos, se nos vio salir a la Montse Gasull y a la Laura Pradeda, que se esta preparando una moción de censura, nada más lejos de la realidad, tan solo cumplir con una necesidad fisiológica.
Que si este será cabeza de lista, que si el otro esta quemado, y el de más allá cambia de partido, suposiciones, tan solo suposiciones.
Opinad, que por mucha fantasía que pongáis, nunca superara la realidad.

36 comentarios:

Francesc Mercadé dijo...

Segons l'Enciclopèdia, el pòsit és una substància que es diposita al fons d'un vas que conté un líquid en el qual es trobava en suspensió; solatge, sediment. Salvant totes les distàncies crec que és la definició més propera al què has volgut inferir. De fet mentre no l'esborris el teu bloc serà el sediment de comentaris on anar a cercar les possibles reflexions que demandes. Encara que potser et volies referir a la locució anglesa POST que vol dir "posar un cartell", i que en l'argot dels blogs (o blocs) informàtics
es refereix a la publicació d'un article, o entrada, de la que en pengen comentaris. La definició que he descartat seria de la del POS-IT que serien aquelles notes adhesives de color groc, que ara podríem trobar el seu equivalent en el Twitter.
Per altra banda i seguint amb aquesta breu introducció d'esmenes (que espero t'agafis amb humor), recordar-te que les eleccions municipals no són tant llunyanes com penses, se suposa que han de ser a la primavera de 2011.
No parlaré de quinielisme personal electoral, que d'aquest tema en tenim una nodrida representació d'escriptors a la nostra vila. Parlaré més aviat d'intencions polítiques. Com tothom hauria de saber la política municipal, és aquella activitat col·lectiva que serveix per a regir els destins d'un municipi, en la que hauria d'imperar la democràcia, la transparència i especialment la recerca d'un projecte local sòlid i sostenible.
No no em referiré a persones, les persones passen, però els pobles queden. El que cal tenir en compte és precisament aquesta recerca per part dels partits. Encara no tenim llistes obertes i per la qual cosa els vots directes de la ciutadania han d'anar a partits i no a persones. L'avantatge d'aquest sistema el trobem quan els partits són democràtics i permeten la lliure circulació d'idees i els més capacitats per a resumir els projectes i liderar-los. El desavantatge el trobem massa sovint en projectes de partit, liderats poc democràticament i on els integrans de les llistes "van a l'Ajuntament", enlloc "d'anar a treballar pel poble".
L'Ajjuntament no és un destí personal, en cap cas, si algú veu aquesta definició com a pròpia més val que es dediqui a muntar una empresa privada que bona falta que fa també a la societat. L'Ajuntament no és un lloc on s'hi van a guanyar diners, més aviat tot el contrari. A l'Ajuntament s'hi va a invertir-hi moltes hores en trobar un millor futur pels convilatans.
Els partits hauríen de fer tots primàries internament per tal de fer les llistes, i encapçalar-los les persones més capaces.
Hi han molts municipis d'on aprendre, hi han exemples de tota mena. En el cas particular dels blocs, i del comentaris anònims que suposo penjaran a continuació, en els municipis que avancen la gent comenta a cara descoberta. Hi han molts municipis on es regula precisament el anar per les dependències i equipaments municipals amb la cara destapada.
Un anònim és com algú que va a tot arreu amb el casc de motorista posat, algú que porta un passamuntanyes. Tenim molta feina fer, no calen anònims, de la mateixa manera que no són benvinguts pel correu ordinàri.
No podem permetre llistes d'anònims a les Eleccions municipals.

Anónimo dijo...

Ostres Ciscu, quin rollo i tot plegat no has dit res!! Amb aquestes explicacions, sembles el clàssic polític que estem acostumats, que no aclareixen mai res, que fa uns grans sermons, i que jo mai votaría.
Els sermons curts mouent el cap, els llargs, mouent el cul. Si a l'administració no hi ha eficàcia i els que van davant no tenen la capacitat de decició una mica ràpida, val més que aneu a dormir tots a casa.

Anónimo dijo...

Jo només sé que en la situació en la que es troba la majoria de la població és vergonyós el comportament de la nostra classe política.
L'altre dia vaig estar escoltant el ple de l'Ajuntament i se'm queia la cara de vergonya.
No fan més que acusar-se els uns als altres i fan servir arguments tan puerils com "em fa gràcia que vostè em critiqui per això quan vostè també ho fa o ho ha fet".
Quina diferència hi ha entre això i el "ell ha començat, ell també em pega" dels nens que es barallen al pati? Només sé que la gent normal i corrent, que no estem afiliats a cap partit , estem una mica farts de tot això...
Després ens vindran tots, a dir que els votem i que exercim la única possibilitat de participació ciutadana que pel comú dels mortals només se'ns concedeix un cop cada 4 anys en favor d'un o altre ...
Jo m'ho estic replantejant... potser cap d'ells s'ho mereix...Apa siau.

Anónimo dijo...

PSC--- Ripoll, per perfil polític.
GIT--- millor faci campanya per un altre.
PP--- no coment
CiU--- Massaguer si no te càrrec a la Gene.
ERC--- Amb la Gasull buscant-se la vida a altres esferes (gràcies a Bargalló) el Fuixet pot fer bona feina de partit.
ABG--- Lluís, i caldria aprofitar els canvis a esquerra per acostar posicions.
Altres?? No crec...

Anónimo dijo...

PSC Bonet el tio sap i parla be
GIT Ardevol un altre cop?
PP Oviedo serios i cumplidor
CiU Massaguer mereix una oportunitat
ERC Gasull sino que?
ABG Iris, mes dialogant.
Agrupació Toda logicament.
Altres: a esperar.

Anónimo dijo...

PSC: Grangel o Ripoll
CiU: El forner
GiT i Agrupació: Solé
ERC: Gasull
ABG: Sunyer
PP: Oviedo

Anónimo dijo...

PSC: Ripoll
Ciu: Massageuer
Agrupacio: Perez
ERC: Gerard "L'unic amb ideologia"
ABG: Iris
PP: Oviedo, ho fa prou be.
R.Cat: Pereira
I poden sortir sorpreses a l'esquerra de veritat

Anónimo dijo...

Atenció!
Penseu que hi ha gent vàlida i que no surt a les travesses. Es cert que la sortida de la junta d'ERC d'una persona tan vàlida com el Lleixà, es deguda a l'entrada del Fuset a la mateixa?.

Josep Lleixà dijo...

Jo fins ara estava tranquil. Amic anònim no emboliquem la troca.
La meva sortida l’Executiva d’ERC la vaig explicar a qui calia – l’Executiva en ple - i en el moment de prendre la meva decisió.
La meva sortida va ser per motius politics i de funcionament que evidentment no comentaré aquí i no per motius personals. La proba està, en que conservo han tots una bona rel-lació i en algun cas jo diria que amistat.
I per no fer volar més la teva imaginació futurible, he de dir-te que no soc del la Torre, no conec prou be el poble, i el poble no em coneix ni sap qui soc. No emboliquem la troca. Josep

Enric Grangel Llop dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Anónimo dijo...

I la Pradeda que capaç i vergonya no li falta per a presentar-se amb el suport se la presi dels jubilats

Anónimo dijo...

Si la Prededa es presenta no sera amb el suport de la presidenta de la Llar de Jubilats, tinguem clar, que no es deixara utilitzar.

Anónimo dijo...

CIU. El que ens ha portat a la ruïna
ABG. El Lluis, que li és igual que estem en ruïna
PP. El Pepe Oviedo, mentre tingui la caserna de la Policia, no importa que ens arruïnem
GIT. El que ha permès que Massaguè ens porti a la ruïna
PSC. El Grangel, a veure si unaltre Pradeda no us arruïna la legislatura
ERC. La Gasull, que te el partit fet una ruïna
L'Agrupacio. La Toda, la que mai s'arruinarà
RCAT: Pereira?

Anónimo dijo...

Siguem raonables...
CiU. Sorpresa després d'estiu. Veurem l'alcalde al parlament?
PSC. Bonet o el salt del Ripoll. Prefereixo el segon. L'exradio molta llengua i poc fer.
ABG. El Lluís a no ser que el Bonan vegui perillar els seus bens dintre d'un plà parcial amb la Toda implicada.
ERC. Gasull o la practicitat d'un candidat de consens per quatre anys en mans del Fuset, i un delfí de la regidora.
GIT. No es presentarà.
P.P. tindrà "bemoles" Oviedo? Va dir que sols estaria aquesta legislatura. Veurem al Dalmau?
A.T. Dolors Toda. Sempre que no tingui urbanisme pot ser una bona gestora.
RCat. Pereira? No crec que al final facin llista.

Anónimo dijo...

A aquest últim anònim li he de dir que respecte al G.I.T. toca d'oïda.

Anónimo dijo...

Grangel n'hi han temes mes interessants.
Jo diría

CIU Farinetes amb o sense parlament.
ERC Gasull
PP Pep Oviedo
ABG Sunyer
GIT Santi o Perez
AT Que mes dona
PSC Susana

Anónimo dijo...

per anar bé:

PSC: Grangel
CiU: Farinetes
Agrupacio: Solé
ERC: Fuxet
ABG: Iris
PP: Dalmau
GiT: desapareix

Una mica de savia nova sería bo per tots

Anónimo dijo...

Totalmente descuerdo con el último comentario, solo dudo de Grangel.

Enric Grangel Llop dijo...

Estoy de acuerdo con que hay temas más interesantes, pero como cuando se habla de otros temas, siempre acaba saliendo el futuro electoral, es por lo que decidi, escribir este "posit" (amigo Mercade, si existe una palabra mejor, la pondre gustosamente).

Anónimo dijo...

OTRO TEMA
Seria interesante saber porque el Ayuntamiento en Radio La Ona no permite hacer cuñas de publicidad.
Como autonomo de esta ciudad que tengo dos actividades economicas, considero una falta total de la libertad empresarial.
Podria exponerlo en el proximo pleno Sr. Grangel.
Considero vergonzoso que solo podamos hacer publicidad en el Monic y La Torre. Asi mismo deja el Ayuntamiento de recaudar mucho dinero que falta le hace. Lo que no entiendo pues es las subvenciones que reciben pues estos dos diarios
La libertad de expresion en este pueblo esta censurada.
Sra Guasch y Daniel ponganse las pilas que esta emisora la pagamos entre todos y solo la disfrutan unos cuantos.
Apa adeu.

Anónimo dijo...

Hi ha altres temes. Sempre hi ha altres temes, però ben cert es que a la Torre aquest ens agrada molt. Si més no en aquestes dates.
La meva quiniela:
CiU. Farinetes.
PSC. Grangel
ABG. Iris
ERC. Bicefàlia entre Gasull/Fuxet
AD. Toda
GIT. Ardevol
RCat. si fa llista, Folch.

Enric Grangel Llop dijo...

El tema de la publicidad en la Radio ya salio en el último pleno, y de momento es una petición que el alcalde tiene que decidir.

Anónimo dijo...

Sin apostarme un centimo:
CIU: Farinetes
PSC: Grangel
ABG: Suñe
L'Agrupacio: Toda
ERC: Gasull
PP: Oviedo
GIT: Ardevol

Anónimo dijo...

La lógica

CIU Farinetes
PSC Susana
PP Oviedo
ABG Suñe
AT Toda
ERC Gasull
GIT Ardevol

Anónimo dijo...

Si els que hi ha ara ens porten a la ruina imagineu aquesta quiniela

CIU Salva l'asesor de l'alcalde i de la Paquita flipa
PSC Valentin el asesor de tots
ERC La Garri asessora tremenda.
PP Dalmau l'asessor que no sap fer rendes.
GIT Tommy asessor culinari.
AT Lo Solé asessor i comisari politic.
ABG Bonan asessor a l'ombra.

Aquests no ens porten a la ruina, en deixen ja com el titanic¡¡

Anónimo dijo...

Aquest comentari és molt bo, posa humor al tema. Falta col.locar al Fuset.

Anónimo dijo...

Anem de mal en pitjor. No hi més cera que la que crema perquè els que tenen la poltrona agafada no estan per la renovaciò. Pot haver-hi un petit canvi però no important. Allò que diuen que per be o per mal que parlin de tu és cert, és la forma de ser conegut, els altres són promeses que ningú les coneix.
Repeteixo la llista nateiror, això es canvi?.
CIU: Farinetes
PSC: Grangel
ABG: Suñe
L'Agrupacio: Toda
ERC: Gasull
PP: Oviedo
GIT: Ardevol

Anónimo dijo...

¿Cómo puede mentir tanto el Alcalde en Diari de la Torre?
¿Cómo se puede escribir una editorial tan gloriosa en el mismo diario?
Y El Mònic, que los pocos que lo reciben, lo tiran sin leer, sobretodo por la rigorosidad de la información.
Yo pago (el pueblo) y te hago los servicios que tú quieres.Escribo lo que te gusta y te digo que te quiero y te hago lo que haga falta mientras vayas pagando.
Esto parece un club de alterne de alto standing (cualquiera, para no poner nombre y hacer publicidad gratuíta)

Anónimo dijo...

14000 euracos al año, hacen virguerias.
El alcalde nacio libre de culpa, todo lo que esta mal, es de los de antes, y lo que hace mal ahora, es de los funcionarios.
Y lo de la radio, ya es de alucinar pepinillos, entrevistas a medida con jabon por un tubo, y a que se despache a gusto, que para eso la paga.

Anónimo dijo...

Enrique ¿es un poco raro que el Ayuntamiento, en el mes de julio no tenga aprobados los presupuestos, no?
Otra pregunta ¿en el caso que se aprueben, habrá suficiente dinero para hacerlos realidad? otra pregunta ¿le importa algo al alcalde Massaguer, nuestro pueblo? o está sólo para conseguir un puesto dentro de CIU, y usa el pueblo como su corral privado?

Anónimo dijo...

38.000€ y 34.000€ cobraron el año 2009 respectivamente cada pamfleto.
O sea que de 14.000€, nada de nada.
Igual que los árboles del Pérez.¿Dónde fué a parar la diferencia de precio? Porqué de 16.000€ a 40.000 que se pagaron, esta cantidad da para mucho.

Anónimo dijo...

Los presupuestos municipales están prorrogados, no se van a aprobar de nuevos, ya sirven los del año pasado. El problema como han disminuido los ingresos es que si se hacían nuevos, no se podría gastar tanto. Ahora con los presupuestos prorrogados del año pasado el problema ya no es del Ayuntamiento, el problema es de los contribuyentes que no pagan lo previstos.

Anónimo dijo...

Muy mal tiene que estar CIU para que coloquen a este alcalde en sus listas, a pesar de que ha colocado a quien a colocado a dedo.

Anónimo dijo...

Dicen, se comenta, que cuando llegue el momento de hacer las listas de CIU, los que ahora son los confidentes del Masagué, serán los primeros que decidirán en otro cabeza de lista, que no ponga tanto la pata.

Anónimo dijo...

En CIU no lo quiere nadie, pero, es Alcalde y esto duele. Además los que van detrás de Masagúé, no es que sean lumbreras. La Guasch con lo que se paga a El Mònic, puede aguantar carros y carretas. La Paqui, la más formal. El Font un florero alto, que a todos ha desengañado. Bueno se ve que en CIU, también lo conocían. Pero con el Tió, las Sardanas y el sobresueldo que cobra de regidor, ¿¿quién lo deja???

Anónimo dijo...

Quinela reduida al 13.

CIU: Guasch
PSC: Bonet
PP: Oviedo
ERC: Gasull
ABG: Mercade
L'A: Perez
GIT: Salort

Avanti popolo.