jueves, 31 de julio de 2008

AMIGO SUÑE

Amigo Suñe vaya por delante que estoy contigo en estos malos momentos que te estan haciendo pasar, y lo escribo desde la perspectiva de que te conozco y se que de todo este embolado que se ha montado nunca ha sido tu intención el ofender, de hecho soy testigo de que has pedido disculpas publicamente. Pero la intolerancia de algunos ha dado el pistoletazo de salida a los reaccionarios de siempre que han visto la ocasión de atacar todo lo que viene de Cataluña. A la vez que personas que se ven ofendidas por el hecho se unen a tu caza y captura.
Estoy plenamente de acuerdo en el fondo de la cuestión, años y años de oir la insolidaridad de Cataluña respecto al resto del Estado, una vez publicadas las balanzas fiscales se demuestra que somos solidarios, para unos en exceso para otros deberiamos dar más y ademas pedir perdon.
Por contra admito que la forma no ha sido la correcta, que actuaste de manera precipitada sin pensar en lo que podia representar tanto el escrito como la fotografia, y algo que en otros momentos de calendario hubiera quedado en una anecdota más de los blogs de Torredembarra, ha traspasado nuestro pequeño ámbito geografico y se ha convertido en portada de todos los medios tanto escritos como audiovisuales, nada, tres días ya que en el momento que la Brunete mediatica pueda hincar el diente en otro tema, te dejarán tranquilo.
En este momento determinados editorialistas se estan frotando las manos y subira como la espuma el tema y te tratarán como ejemplo de la maldad catalana. Desde mi simple opinión, tan solo puedo pedir a quienes se han sentido agraviados que tomen nota de tus disculpas y que conociendote, repito que eres incapaz de ofender explicitamente a ningun colectivo.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Respectar perquè et respectin ¡
Vist que no hi ha hagut cap mitjà de comunicació que no hagi recollit la notícia sobre la publicació d'un post no molt encertat al bloc d'un polític de les nostres terres, no em puc estar de fer i aportar un comentari més.
No comparteixo les declaracions ni les afirmacions d'aquest polític. No sóc d'arrels extremenyes però m'ha dolgut tant com si ho fos. Tinc molt clar que per demanar respecte s'ha de respectar.
Les declaracions i les imatges que hem pogut veure a la premsa, ja que el post ha estat eliminat afortunadament, no són molt encertades.
S'ha de ser molt inconscient per penjar això. Possiblement, i com ha declarat, aquest "polític" que es defineix com a independentista i d'esquerres, i d'esquerres ho poso en dubte, no calia penjar fotos de nens amb aquesta imatge i amb aquesta intenció.
Puc assegurar per molts extremenys i extremenyes que conec que no és aquesta la seva situació. Potser pot venir a les nostres ments la imatge plasmada de les Urdes durant la visita d'Alfons XIII, però per sort Extremadura ha resorgit igual que altres comunitats.
Aquest senyor, ecosocialista de debò, d'un partit amb arrels psuqueres i provinent en bona part de l'idealisme comunista, on la defensa dels bens és comunitària, té clar lo que estava representant quan es va presentar a les eleccions ?.
Aquest edil sabrà que a Torredembarra hi ha una comunitat molt important de població d'origen extremeny, que potser i conec alguns votaven al seu partit. Ara de ben segur que s'ho plantejaran, jo ho faria.
Recordo una enquesta al bloc de http://salodelspenjats.blogspot.com/2008/02/llus-su-el-favorit.html on aquest senyor apareixia com a favorit a les eleccions generals com a cap de llista pel seu partit per la circumscripció de Tarragona.
Que bo, ara s'hauria de fer aquesta enquesta a veure que en pensen.
Les coses es poden dir amb altres paraules i no fan tant de mal. Es reivindica el mateix i és queda com un senyor.
Qüestions de diplomàcia. Que potser no funcionen, potser si, però es reivindiquen sense que cap poble es senti humiliat. Diu i afirma al post posttraumàtic que ha utilitzat la ironia per fer palès un sentiment que molts de nosaltres ja reconeixem, doncs no calia.
Demanar disculpes és de persona honesta, però no calia demanar-les, el fet és que no havia d'haver publicat el post amb aquesta foto.
El text no el coneixem perquè ha desaparegut, però el lliure pensament i la lliure expressió de moment no han estat prohibits, llavors perquè ho ha tret. Les imatges valen més que mil paraules i fan molt més mal que mil edicions de qualsevol text. Molts són els posts, comentaris i similars que poden circular per la xarxa i ningú s'ha d'oposar a aquestes opinions.
La reflexió si vull fer-la. Es pot fer replantejadament, ja sabem tots que el poble català no és respectat com hauria de ser, que els mitjans de comunicació fan més mal que no benefici, que una campanya anticatalunya ha fet crear un sentiment d'odi en molta part de la població de l'estat espanyol, però per això no cal humiliar els sentiments de cap poble veí. Ja que el respecte comença per respectar. I molts d'aquests pobles, com vostè molt bé diu, han fet grans altres pobles.
Ara podran trobar qualsevol excusa perquè els serveixi i faci que el pes de la llei recaigui sobre aquest. Utilització de logo institucional, d'un símbol com la bandera extremenya, ...... No tinc coneixements jurídics però s'ha de ser cautelós i més quan es té un càrrec institucional i s'aspirava a una representació estatal. I no ens podem recolzar desprès de llançar la pedra i dir que només era una broma. Una broma de mal gust.
Caldrà veure que faran les administracions en aquest sentit. A veure que diuen al seu Ajuntament, que diu la Generalitat i quina sanció l'imposen. Tot depend de les mesures que es prenguin es veurà si no surten més opinions semblants.
Dono el meu recolzament a tots i totes les que s'han pogut sentir ofesos i ofeses. Llàstima que Torredembarra ara sigui coneguda per aquest personatge, cada poble o ciutat té el seu.

markel dijo...

Como muy bien dices querido Enric despistes como el de Lluis traen consecuencias poco deseables pero a la vez intencionadamente desmesuradas.
Estoy de acuerdo en que puede ser ofensivo para alguna gente- extremeños en este caso- que además no tienen la mas mínima culpa del expolio al que se ve sometida Catalunya desde hace tantos años. Probablemente muchos, no solo extremeños, sino andaluces, castellanos, gallegos etc. ciudadanos de comunidades históricamente deficitarias de las que el gobierno de turno en España jamás han sabido extraer todo el potencial que tienen, no estén de acuerdo en el papel que les asignan de, caladeros de votos subvencionados.
Puede ofender el post publicado en el blog de Lluis pero no es culpable de la ineficacia de sucesiones interminables de politicos españoles incapaces de sacar adelante a sus comunidades del subsidio, del letargo económico que padecen. Montan todo este ruido a actitudes como la de Suñé y ya han justificado el sueldo.
Trabajadores de todas las latitudes de España han emigrado a Catalunya, el Pais Vasco, Pais Valenciá o les Illes Balears -las comunidades mas prosperas-y han contribuido con su esfuerzo al crecimiento económico del Estado.
De un estado centralista y temeroso de llevar adelante un proyecto federal, verdaderamente necesario si quiere de una vez hacer un estado moderno y prospero. Si no es así habrá comunidades históricas como Catalunya que deberá plantear a sus ciudadanos democráticamente la conveniencia de continuar formando parte de esta España.

tonib dijo...

El nacionalisme extremista català té les seves responsabilitats per crear una certa mentalitat. Mols diuen ara que els extremenys són ganduls i responsables de no ser tan rics com els catalans i que indirectament ens estan expoliant perquè sembla que els mantenim… és una ideologia molt reaccionària i a més a més dona una imatge penosa dels catalans. Perquè no fan com els de la Padania (Italians que no volen ser Italians perquè ells tenen mes classe) els de Forza Italia i es declaren d’ultra dreta? Nacionalisme i progressisme no van bé junts.

grangel llop dijo...

Todos los extremismos son malos, y era de esperar que se produciria esta reacción.
Pero el tema de fondo no esta en la desafortunada publicación de la foto, es la negociación del nuevo sistema de financiación, en otro momento seguramente no se habria levantado tanta polvareda.
La realidad de determinadas comunidades autonomas viene de su pasado, pasado del que poco a poco se van liberando y van avanzando en un desarrollo mas equilibrado.
Por cierto me puedo imaginar a un aleman que ve como los fondos europeos a los que el aporta una gran cantidad de euros, publicando una foto de niños españoles (en general)y abordando el tema de l forma en que se usan estos fondos en España.