lunes, 7 de junio de 2010

EL TEATRO


Como esta el Teatro, el teatro esta en su sitio, correcto, la pregunta debe ser: Como esta la obra del teatro, bien, esto ya es más complicado, como sea que el presupuesto se ha visto superado en una cifra que ronda el millón y medio de euros, hay que salvar la cara como sea, hecho, diremos que la culpa es de los socialistas que lo programaron mal, si pero ellos dicen que la programación era correcta y que el dinero de todo el teatro estaba contemplado en el plan de inversiones y en la caja del ayuntamiento. Que tan solo era cuestión de que el regidor o regidora que llevara la obra estuviera pendiente de ella y hiciera las cosas como corresponde, una detrás de la otra, y que se controlaran los precios contradictorios que pasa la dirección de la obra y la constructora.
Me rompes los esquemas, yo que siempre culpo a los socialistas de todo, me dejas sin argumentos. Pues ojo al dato, el aparcamiento en el que los socialistas no han tenido nada que ver, también hay un desfase de más de medio millón de euros. Nada ningún problema, pondremos a la venta unas plazas y cubriremos el déficit, y además como ya he dicho, los tres primeros meses gratis.
Le puede parecer raro a un ciudadano lo que pagamos por cortar 123 arboles para hacer el aparcamiento, pues las cosas no pasan porque si.

34 comentarios:

Anónimo dijo...

És preocupant la manca d'espais culturals que tenim a Torredembarra.

La Coral Xaloc fa 30 anys aquest any. És una coral on hi han passat molts torrencs i torrenques en la seva infància, segur que tots guarden un bon record.

Per conmemorar-ho, el proxim dia 20 s'estrenarà una cantata creada expressament per l'ocasió dedicada a la Festa Major de La Torre. S'ha editat un CD amb el conseqüent cost econòmic, s'han invertit molt dies en gravar instruments, veus, assajos, etc. i en definitiva pares, mares, nens,directors,...porten més d'un any preparant-ho tot, com no, també desinteressadament.

El casal és a hores d'ara l'unic equipament que permet fer un concert d'aquest tipus, i fa temps que estava reservat pel 20 de juny, dia de l'estrena de la cantata. Però resulta que una altra associació del poble havia reservat el casal aquells dies per una exposició.I l'ajuntament no hi havia caigut...bé tots podem cometre errors, fins aquí bé.

Sembla coherent que el casal és prou gran com per compaginar els dos actes, si mes no almenys el mateix dia del concert. Doncs bé, després de tota aquesta currada de la coral, l'Ajuntament, lluny de desfer aquest embolic, no ha tingut la suficient autoritat ni voluntat per intercedir i permetre la realització dels dos actes, donades les limitacions en equipaments culturals que tenim en aquest poble.

Finalment el concert sembla que es farà a l'Església, lloc amb unes condicions acústiques poc adients pel tipus de concert i que no permetrà a la gent gaudir plenament de tot el treball fet, com no, desinteressadament per tanta gent. Senzillament, un pena.

Un cop més, es posa de manifest la poca sensibilitat de la regidoria de cultura per dinamitzar el teixit cultural i associatiu del poble.

Un cop més, es gira l'esquena a una entitat del poble que ho dona tot per facilitar la inmersió de molts nens en la música, en el cant, en la nostra cultura.

I un cop més, la regidora es justificarà amb una cara de corderet degollat i ens etzibarà amb un..."ai prenda, vès, què vols que hi faci jo!" ... i es quedarà tan ample, ampliant el seu currículum d'incompetència per ocupar aquest càrrec.

Això sí, totes les facilitats i endeutament a disposició d'un cantant mediàtic que ni tans sols sap on es troba el nostre poble, sota el pretext d'una dinamització comercial i turística que ni de bon tros ens reportarà aquest triumfito.

L'ajuntament probablement es farà el sord davant aquesta denúncia, però clar...ALGÚ HO HAVIA DE DIR.

Rosa Maria Guasch Alberni dijo...

"…i fa temps que estava reservat pel 20 de juny, dia de l'estrena de la cantata. Però resulta que una altra associació del poble havia reservat el casal aquells dies per una exposició.I l'ajuntament no hi havia caigut...bé tots podem cometre errors, fins aquí bé…"

No és cert que haguessin demanat la sala, la petició la van fer fa un parell de mesos de paraula, no per escrit tal i com s'ha de fer, i quan ho van fer, ja sabien que una altra associació l'havia demanat. Aquesta associació ho va fer de manera correcte, el 29 d'octubre de 2009, núm. entrada 136/09.
A principis d'aquest any la presidenta de la Coral Xaloc va venir a parlar amb mi. Em va exposar que aquest any celebraven el 30 aniversari i volien celebrar diversos actes commemoratius dels que encara no sabien les dates. Un d'ells era l'edició d'un CD, que era el que en aquell moment els hi apremiava (pel qual em van demanar ajuda econòmica) i vam quedar d'acord.
Fins fa dos mesos, el mes d’abril, no es va demanar la sala al Patronat de Cultura –sempre de paraula, les peticions les havien de fer per escrit, la qual cosa a hores d'ara encara no han fet.
Tot i així, des del primer moment (ara fa dos mesos) en què van venir a reservar la sala –de paraula– i se’ls va comunicar quina era la situació. També se'ls va oferir diverses alternatives una d'elles incloure'ls dins les festes de Sant Joan i fer el concert a Baix a Mar, fer les gestions oportunes perquè els hi cedissin l'Església, on finalment es fa, etc. També es va fer la gestió amb l'Associació que va demanar la sala correctament i que la té adjudicada, i ens van comunicar que pel volum de l'acte que portaven necessitava l'ocupació de tota la Sala del Casal.
Crec que no es just acusar els demés per no haver fet les coses com s'havien de fer.
Per la meva condició de regidora escollida democràticament pels ciutadans de Torredembarra, haig de respectar totes les opinions sobre la meva persona, encara que qui ho fa, ho faci amb la covardia de fer-ho a través d’un anònim. Li asseguro que em preocupo, i molt!!!, de les Associacions Culturals del nostre poble, que lluito per ampliar els espais culturals que he heradat d’altres governs, però no depén de la meva persona directament. Tan de bó la situació econòmica fos un altra.
Penso que no hagués actuat bé si hagués forçat a l'altre associació, amb més de 700 associades, i que havia demanat la sala en temps i forma correcta, a què no fes el seu acte en benefici de la Coral Xaloc, els responsables de la qual no van fer la feina prou ven feta (entenc que per inexperiència).
Per la Regidora de Cultura totes les Associacions són iguals.
Molt Cordialment.

Rosa Maria Guasch

P.D. La rancúnia amb què t’expresses no pot ser bona.

Anónimo dijo...

Sincerament, crec que el casal es prou gran per fer els dos actes, i més quan el concert és d'un sol dia com diu el primer anònim...una altra cosa és que hi hagi voluntat.

Però em segueixo preguntant perquè triga tant el teatre, ningú ens aclareix res. per què els sociates diuen que només era qüestió d'estar-hi a sobre i administrar bé els diners? Seria capaç la senyora regidora de donar alguna dada al respecte? o passarà la patata calenta a algú altre?

Anónimo dijo...

Rosa series capaç de detallar amb tanta precisió documental quant costarà la broma del bisbal? hi varies versions que circulen pel poble, la més optimista diu que costarà 30.000 eur, els més pessimistes diuen que el tio s'emportarà més de 100.000 eur.

Però que ens queda l'esperança que aquest paio ens ompli els apartaments i els restaurants amb la seva publicitat...

Anónimo dijo...

Última hora!. Última hora!
Que en sabeu del nou grup del Facebook que ja compta amb el suport de molts adherits que s'anomena ”” Jo tampoc aniré al concert de la Coral Xaloc”” ?

El maniqueïsme, sobre el que és bo o és dolent, segur que és de gran utilitat a les tertúlies, o bé dins dels assaigos de filosofia política, pero no té cap sentit que es faci en el curs de la gestió, més d’hora que tard ho veurem.
Mai no plou a gust de tothom. COLLONS ¡!

Salutacions.

Anónimo dijo...

"Quien calla otorga" diuen.

I de moment la regidora no té resposta a les preguntes formulades més amunt.

Amb el Bisbal farem el negoci del roberto de les cabres.

Anónimo dijo...

Pero alguien se cree que este cantante viene por 30000e.Seguro que se queda el dinero recaudado en las taquillas asi como lo de los bares en el recinto,o sea que para el pueblo nada de nada y no creo que se alojen en el hilton de torredembarra porque es de verguenza que en un pueblo turistico con playa no haya ni un jodido hotel.

CORAL XALOC dijo...

Assabentats sobre uns comentaris anònims sobre la Coral Infantil Xaloc apareguts en aquest blog, us preguem que deixeu fora de les lluites politiques la coral Infantil XALOC.

La coral Xaloc té els objectius de fomentar:
- El Cant coral; mitjà que contribueix a gran escala en l’educació dels nens i dels joves
- La cançó com a expressió de la veu,
- La disciplina que comporta el treball en conjunt i el treball cooperatiu amb persones del mateix entorn o d’altres països i nacionalitats.
- Entre d’altres

No volem entrar en aquest joc, però volem aprofitar per puntualitzar i donar per tancat aquest tema:

La sala del Casal va ser demanada el mes de setembre. És ben cert, que mai es va fer per escrit. No pas per la falta d’inexperiència sinó per la confiança.

Les dates de concerts i altres actes eren ben clares des de l’inici del curs.

Qualsevol músic i/o persona que representa aquest àmbit hauria de saber quines són les condicions mínimes per realitzar un concert.

Fetes les puntualitzacions adients als comentaris dels anònims i regidora, es torna a pregar que la Coral Infantil Xaloc com qualsevol entitat d’infants quedi fora de les lluites partidistes.

Demanem la màxima comprensió i respecte per aquells cantaires i representants que ho conformen.

Gràcies.

Anónimo dijo...

Fiate de la virgen y no corras.

Anónimo dijo...

Grangel ¿Y que opinas de un personajillo llamado el fantasma del castillo que corre por estos blogs?

Enric Grangel Llop dijo...

Mi opinión ya la expresado en otras ocasiones, le respeto, cosa que el no hizo cuando publico un dibujo que aparte de no corresponderse con la realidad, era de mal gusto, por lo demás en la vida y la politica forma parte de la vida, hay que saber reirse incluso de uno mismo.
En cuanto al debate relacionado con la coral y la regidora de cultura, yo creo que la regidora deberia haber buscado una solución, no la iglesia, pero ese es el problema de cultura.

Anónimo dijo...

¿Y que ocurriría si no se aprobaran los presupuestos?

Anónimo dijo...

La oposición unida jamás será vencida. FUERZA contra el neopotismo de Masague. Es responsbilidad de la oposición pararle los pies, para que no hunda al pueblo torrenc en la pobreza para siempre.
Bloquear la actuaciones políticas tambien del regidor Ardevol que es complice de la politica de bacararrota del alcalde.

El pueblo unido jamas será vencido. En pie un pueblo sin pan, el Alcalde lo hunde en la miseria, hundamoslo a él...........

Anónimo dijo...

CANCION A CANTAR EN EL PROXIMO PLENO:

Negras tormentas agitan los aires
nubes oscuras nos impiden ver,
aunque nos espere el dolor y la muerte,
contra el enemigo nos llama el deber.
El bien más preciado es la libertad
hay que defenderla con fe y valor,
alza la bandera revolucionaria
que llevará al pueblo a la emancipación
alza la bandera revolucionaria
que llevará al pueblo a la emancipación.
En pie pueblo obrero, a la batalla
hay que derrocar a la reacción.
¡A las barricadas, a las barricadas,
por el triunfo de la oposición!
¡A las barricadas, a las barricadas,
por el triunfo de la Oposición!

Anónimo dijo...

Oh!, posición, que me permite estar, sin ser visto,
hablar sin ser oido. Oir sin escuchar.
En mi posición de oposición...

Se m'han acabao las ideas :-(

Anónimo dijo...

Al anónimo de 12 de junio a las 21,38, se te nota que eres del gobierno.

ciudadano torrenc dijo...

Parece increible lo poco servicial que es la secretaria del Alcalde del Ayuntamiento de La Torre. La señora o señorita no solo te ignora cuando te ve, sino que además parece que te está perdonando la vida por dejarte entrar por preguntar por el Alcalde

Es evidente que en un lugar de atención directa al público, la persona encargada de estas funciones debería tener cierta habilidad, talante y don de gentes para el trato con el ciudadano, teniendo en cuenta que ocupa el puesto de la antesala del alcalde, , y uno puede preconcebirse la idea de que la altanería, desatención y desprecio que ha encontrado en la antesala, se la encontrará en la misma sala o alcaldía

Anónimo dijo...

Algo se cuece, algo se cuece....

Anónimo dijo...

Uy, ya salió el tema de la secretaria, ya era hora!!! Es que para quiénes no la conozcais, sinceramente...os recomiendo un paseo por la antesala!

Parece ser que a este Alcalde, que es quién la enchufó a dedo, por cierto, le preocupa más la imagen, ciertamente desproporcionada por el lugar de trabajo que ocupa, que la manera de tratar al ciudadano y la profesionalidad para ocupar ese cargo.
Es la línea de este ayuntamiento en los últimos tiempos!

Anónimo dijo...

La Barby churri, le llaman. En un pleno levaba puesta una mini tan corta que una vez sentada se le veia la liga con un lacito rojo. Muy apropiado para ser la secre del alcalde y para assistir en un Pleno.¿¿¿ Alguién sabe dónde trabajaba antes???

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...

Y curiosamente esta mujer cuando entra en la alcaldía para tratar asuntos con el alcalde, éste pone el cerrojo en la puerta, para ponerle bien el lazito rojo, supongo. Un alcalde que cierra la puerta en cerrojo de la alcaldía ¿que tendrá que esconder?

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...

Hablando de la secre del alcalde.....
Seguir el siguiente enlace:
http://www.torredembarra.cat/arxiu/secretaria/juntadegovernlocal/actes/actesjgl2010/2010-04-15-acta.pdf

Pagina 35
Sra. E.A.S. gratificacion extra del sueldo € 544,54 (ESTO ES AL MES).
Y si se ven todos los meses cobra esto.... No podrian dar trabajo a otra persona en vez de "gratificar"???

Sr grangel, se lo pido que lo pregunte en el proximo pleno a que se deben estas "gratificaciones".

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Anónimo dijo...

Enrique, ahora que el Suñé ha abandonado al alcalde por cuestiones que todos sabemos, los de ABG no han aguantado más, no le cojais el testigo vosotros a ver si saldremos perjudicados y el electorado nos pasará factura como hará con aquellos. Acabemos y ya venceremos las proximas elecciones.

Anónimo dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Enric Grangel Llop dijo...

El Alcalde juega con toda la oposición menos con los socialistas, ha intentado que le aprueben los presupuestos tanto ABG como ERC, recibiendo calabazas, y por fin este mes nos ha pasado un borrador, que contiene más fantasias que las novelas de Julio Verne.
Ha recibido el soporte de ABG en algunos temas a cambio de concederles la comisión del antiguo Matadero y la ubicación de la nueva escuela, y esto es legitimo.
Al PSC ni se acerca, parece que nos tiene miedo, pero en fin ese es su problema.

Anónimo dijo...

Enrique te equivocas, los del ABG le van a aprobar los presupuestos con su abstención, que es lo mismo que darles el voto a favor.

Anónimo dijo...

Se rumorea que el PSC está a punto de llegar a un acuerdo de gobierno com CIU y l'agrupación.

Anónimo dijo...

¿Y quién va ser el Alcalde o Alcaldesa?

Enric Grangel Llop dijo...

Al anonimo que habla de que el Alcalde se cierra con su secretaria en el despacho, estas mal informado, el alcalde se cierra en el despacho con todos los que le visitan, es su costumbre y hay que respetarla.
Sobre los presupuestos, aunque no se aprueben no hay problema, se prorrogaron los del 2009 en enero por tanto se puede seguir asi hasta final de año.

Anónimo dijo...

SI LA OBRA DEL TEATRO Y DEL TEATRET ESTUVIERAN ENTREGADOS NO TENDRIAN ESTOS "POLLOS" QUE LIAN .COMO PUEDE SER QUE UN AYUNTAMIENTO SE OLVIDE QUE TENGAN 2 ACTUACIONES A LA VEZ EN EL CASAL . PARA PERMITR REALIZAR UNA ACTUACION ,TENDRIAN QUE HACER CASO AL REGISTRO DE ENTRADA DEL AYUNTAMIENYO. EN FIN ESTO ES LO QUE HAY CON LA ORGANIZACION QUE TIENEN LOS QUE GOBIERNAN

Anónimo dijo...

No son un equip, i van sutinse com poden.